2010-05-13 17:36:56• hírek • Szatmar.ro

Múzeumok éjszakája

A már szinte hagyományossá vált Múzeumok éjszakáját idén is megszervezik Szatmárnémetiben.

Bradut Popdantól, a Szatmár Megyei Múzeum sajtóreferensétől a Szatmár.ro az idei év programjáról érdeklődött.
Mint megtudtuk, a franciák által „kitalált" rendezvényt Európa több városában is megrendezik, és ez egy igen jó alkalom arra, hogy olyan személyeket is az intézményekbe vonzzanak, akiket amúgy nem éreznek különösebb vonzalmat a múlt és a jelen kultúrája iránt.

A Fehér éjszakák néven is ismert rendezvény szervezésében a múzeum partnere Szatmár Megye Tanácsa, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a Szatmárnémeti Északi Színház, valamint az MP Public Relation. Az ingyenesen látogatható kiállítások megnyitója május 15-én 24 órakor kezdődik a Történelmi Múzeum előtti téren.
Az Egy éjszaka a múzeumban elnevezésű tárlat idei témája az öltözködés. Az érdeklődők a kőkorszaktól napjainkig kísérhetik végig a viselet változását. A bemutatókra ruhadarabokat a Szatmárnémeti Északi Színház, valamint magáncégek biztosítják.

Akiket hidegen hagy az öltözködés, azok számára a szatmári Sportklub vívószakosztályának vívásbemutatója okozhat kellemes perceket. A rendezvény részeként a Szatmárnémeti Horset Sylvana Club Hypic lovasbemutatót tart, illetve a Gabis's Models modelljei is részt vesznek. A színvonalas előadásért az Északi Színház színészeit illeti majd a dicsérő taps, ugyanakkor Aldo Blaga is színpadra lép majd. A két napig tartó rendezvényt a tervek szerint pirotechnikai effektekkel zárják majd. Ha az időjárás engedi a rendezvények szabadtéren lesznek, rossz idő esetén a Történelmi Múzeum épületében tekinthetik meg az előadásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: